Näin jätät ideasi ja äänestät
Vinkkejä hyvän idean tekemiseen
Oman idean kirjoittaminen kannattaa tehdä huolellisesti. Hyvin tehty ehdotus kiinnostaa muitakin ja saa heidät äänestämään sitä!
Tältä sivulta saat vinkkejä hyvän ehdotuksen tekemiseen.
Idean otsikko
-
Anna idealle kuvaava otsikko, josta lukija heti ymmärtää, mistä ehdotuksessa on kyse. Hyviä otsikoita ovat esimerkiksi ”Uimaopetusta lapsille”, ”Kesäkioski Liikennepuistoon” tai ”Liikenneturvallisuuskampanja lapsille ja nuorille”.
Idean sisältö
Varmista, että tekstistä löytyy vastaukset seuraaviin kysymyksiin:
- Millaista toimintaa ehdotat? Kerro lyhyesti ja selkeästi muutamalla lauseella ideastasi, miten se liittyy lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. Ideat voivat liittyä esimerkiksi kylien ja kaupunginosien toimivuuden, vapaa-ajan mahdollisuuksien, tapahtumien, viihtyisyyden, elinvoimaisuuden, ympäristön turvallisuuden tai yhteisöllisyyden lisäämiseen lasten ja nuorten näkökulmasta huomioiden.
- Kenelle idea on suunnattu? Kohderyhmää ei tarvitse määritellä kovin tarkasti. Kohderyhmiä voivat olla esimerkiksi eskarilaiset, lapset tai nuoret Seinäjoella.
- Onko ideasi tarkoitettu toteutettavaksi jossakin tietyssä paikassa? Halutessasi voit kertoa tarkemmin, missä idea voitaisiin toteuttaa. Tämä tieto ei kuitenkaan ole välttämätön.
- Kerro ideallesi budjetti (kustannuslaskelma). Sinulla on käytettävissä 50 000 euron budjetti. Ideoiden pitää olla minimissään 5000 euron arvoisia. Katso täältä ideoiden hintaesimerkkejä.
- Ideoinnissa pitää osallistaa lapsia ja nuoria eli kysytään lasten ja nuorten mielipiteitä. Kerro lyhyesti, että miten lapset ja nuoret ovat olleet ideoinnissa mukana.
Ideoiden pitää täyttää kriteerit, että ne pääsevät jatkoon eli äänestysvaiheeseen. Luethan tarkemmat arviointikriteeri.
Kuva idealle
- Kuva lisää kiinnostavuutta!
- Jokaisen idean yhteyteen voi lisätä yhden kuvan eli piirroksen tai valokuvan
- Kuka on tehnyt tai ottanut kuvan? Jos käytät kuvaa, muista kertoa, kuka on sen tehnyt tai valokuvannut. Voit myös käyttää jonkun muun ottamaa valokuvaa, jos sinulla on siihen lupa. Netistä otettuja kuvia saa käyttää vain silloin, jos se on vapaasti käytettävissä eli sillä on CC0-lisenssi. Muista kertoa kuvaajan tai piirtäjän nimi!
- Kuvan koko voi olla korkeintaan 10 MB. Tarkista kuvan koko ja pienennä se sopivaksi ennen kuin alat täyttää idealomaketta.
Lomakkeen käyttö on helppoa. Voit kuitenkin ensin katsoa täyttöohjeet Näin jätät ideasi Asukasbudjettiin -sivulta.